Descriere turistica

În ciuda potențialului turistic determinat de particularitățile peisagistice, turismul este o activitate slab dezvoltată în zonă. În acest sens, nu se poate considera că cele două comunități reprezintă o atracție turistică veritabilă, în condițiile în care infrastructura turistică și oferta turistică lipsesc aproape cu desăvârșire (la Institutul Naţional de Statistică nu sunt înregistrate unități de cazare sau zone de camping localizate la nivelul acestor unitați administrative).

În cadrul ariei protejate, turismul este unul de drumeție (pe două trasee specifice), cu un număr relativ mic de turiști, fapt generat în principal de caracterul izolat al zonei. Obiectivele turistice din zona comunei Nistoreşti includ Cheile Nărujei I şi II, Lacul Negru, Cascada Mişina, Pădurea „Verdele”, vârfurile Pietrosul şi Mordanu, Muntele Goru şi Baza salvamont, iar în apropierea comunei Nereju se află zonele montane Dealul Negru şi Lapoș (altitudine 1400 m) şi Căldările Zăbalei (arie protejată pe cursul albiei râului Zăbala).

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro