Prezentare elevi Şcoala Gimnazială Nereju Mic (05.06.2018)
15 Jun 2018

Cea de-a treia întâlnire cu elevii realizată în cadrul campaniei de informare şi conştientizare pe tema biodiversităţii din situl Şindriliţa a fost organizată la Şcoala Gimnazială Nereju Mic, pentru 20 de copii din clasele a VII-a şi a VIII-a.

Discuţiile au fost purtate într-un limbaj accesibil elevilor, iar filmele scurte, exemplele oferite şi împărtăşirea experienţelor au contribuit la menţinerea interesului acestora pe tot parcursul întâlnirii. În acest mod, a fost creat un cadru potrivit pentru înţelegerea necesităţii de a proteja biodiversitatea şi pentru încurajarea adoptării unei atitudini pozitive faţă de natură în general.

Echipa le-a prezentat copiilor detalii despre situl Şindriliţa, precum şi imagini cu animale sălbatice surprinse de camerele de supraveghere video amplasate în sit în cadrul acțiunilor de monitorizare realizate prin proiect. Elevii au reuşit să identifice toate speciile şi au menţionat că pe unele dintre acestea le-au văzut de la distanţă, în pădurea de lângă localitate. Un aspect interesant al întâlnirii a fost faptul că, după vizionarea acestor imagini cu animale în habitatul lor natural, elevii au amintit impactul negativ al activităţilor umane asupra naturii, dând ca exemple defrişarea şi braconajul.

Acest lucru a dovedit faptul că elevii sunt foarte receptivi la mesajele de educaţie ecologică şi reuşesc să facă unele conexiuni de tip cauză-efect în privinţa relaţiei dintre om şi natură. Echipa i-a informat pe copii şi asupra altor elemente caracteristice ale impactului antropic asupra biodiversităţii, pentru a-i ajuta să conştientizeze necesitatea de a-şi schimba şi adapta comportamentul în spiritul protejării naturii.

Înţelegând beneficiile proiectului în ceea ce priveşte conservarea biodiversităţii din situl Şindriliţa şi cerând nenumărate lămuriri legate de comportamentul potrivit în timpul drumeţiilor, copiii din Nereju Mic au făcut paşi importanţi în formarea unei atitudini pozitive faţă de mediu şi în dobândirea abilităţii de a discerne între ceea ce este benefic şi ceea ce este dăunător naturii.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro