Prezentare elevi Şcoala Gimnazială Vetreşti-Herăstrău (30.05.2018)
13 Jun 2018

La Şcoala Gimnazială din Vetreşti-Herăstrău, comuna Nistoreşti, a avut loc cea de-a doua întâlnire cu elevii realizată în cadrul programului educativ al proiectului, cu scopul informării privind situl Şindriliţa şi conservarea biodiversităţii din interiorul acestuia.

Prezentarea a fost prilejul ca elevii participanţi, din clasele V-VIII, să afle pentru prima dată de existenţa şi localizarea exactă a sitului Şindriliţa, în ciuda faptului că acesta se află pe teritoriul administrativ al comunei lor şi al comunei vecine (Nereju). Membrii echipei de implementare a proiectului le-au vorbit copiilor şi despre activitatea Ocolului Silvic Năruja, beneficiarul proiectului şi custode al sitului, pentru ca aceştia să înţeleagă cine şi cum anume protejează aria naturală Şindriliţa.

După ce le-au fost prezentate speciile de animale protejate care trăiesc în sit, elevii au fost informaţi asupra rolului pe care îl are proiectul în procesul de conservare a biodiversităţii din această arie naturală. Copiii au fost încurajaţi de echipa de proiect să ofere exemple de comportamente adecvate în timpul drumeţiilor pe teritoriul ariior naturale protejate, totodată fiindu-le sugerată importanţa de a transmite mai departe aceste informaţii către familie şi prieteni. Elevii au precizat la finalul prezentării că îşi doresc să fie un exemplu pentru cei din jur, adoptând un comportament responsabil faţă de mediu şi convingându-i şi pe cunoscuţii lor să facă acelaşi lucru.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro