Prezentare profesori Şcoala Gimnazială Nistoreşti (30.05.2018)
13 Jun 2018

În cadrul campaniei de informare şi conştientizare realizată prin proiect, am organizat o prezentare pentru 10 profesori ai Şcolii Gimnaziale din satul Nistoreşti, privind măsurile de protecție a biodiversității şi importanţa ariei naturale Şindriliţa.

Prezentarea a pus accentul pe necesitatea construirii unui parteneriat informal între echipa de implementare a proiectului şi cadrele didactice prezente, în scopul diseminării informaţiilor legate de protejarea biodiversităţii. Acest lucru s-a bazat pe faptul că profesorii au calitatea de formatori de opinie şi multiplicatori de informaţie atât pentru elevii şcolii, cât şi pentru întreaga comunitate locală.

Un impact deosebit a avut prezentarea ariei naturale protejate Şindriliţa, profesorii precizând că nu au mai fost informaţi în trecut în legătură cu existenţa şi caracteristicile sitului, în ciuda situării acestuia în vecinătatea comunei lor. Prezentarea a fost un bun prilej pentru a discuta şi despre rolul esenţial pe care îl are şcoala în pregătirea tinerilor pentru viaţă, atât din punct de vedere educaţional, cât şi civic. În privinţa impactului pozitiv al educaţiei în procesul de conservare a biodiversității, profesorii au precizat că experienţa didactică le-a dovedit faptul că elevii sunt foarte receptivi la mesajele de conştientizare legate de mediu şi foarte dispuşi să îşi modifice comportamentul în conformitate cu acestea.

De asemenea, profesorii au fost încurajaţi să sprijine gândirea critică şi creativă a elevilor în legătură cu multiplele aspecte ce ţin de protejarea naturii. Cei prezenţi au asigurat echipa de proiect că vor prelua la clasă tema diversităţii biologice, pentru a-i ajuta pe copiii să înţeleagă ce este şi cum funcționează aceasta, care sunt consecințele distrugerii sau degradării ei şi prin ce modalităţi o pot proteja ei înşişi.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro